De website www.buitenzonwering-info.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Bediening zonwering

Volop keuze bij bediening
Ga je zonwering kopen, dan zal je al snel ontdekken dat je volop keuze hebt voor de bediening hiervan. We hebben voor je rondgekeken en kwamen een aantal systemen tegen. We hebben ze kort voor je vergeleken.

  • Bediening met de zwengel. Dit is een systeem wat voor handbediening staat. Je krijgt met je zonneschermen een losse zwengel meegeleverd. Die steek je in een draai-oog. Vervolgens kan jij je zonneschermen handmatig openen en sluiten door de zwengel te draaien. Je hebt doorgaans één zwengel voor meerdere zonneschermen.
  • Bediening met een trekkoord. Een andere variant van de handbediening is het trekkoord. Dit is een systeem waarbij er een band bij je zonnescherm zit bevestigd. Door aan de band te trekken laat je het zonnescherm omhoog gaan en door de band te vieren gaat het zonnescherm omlaag. Dit is een systeem wat behoorlijk wat spierkracht vergt.
  • Bediening met een buismotor. Elektrische bediening wordt steeds wat populairder. Je kan met een bediening met een buismotor meerdere kanten uit. De buismotor kan op een aantal manieren worden bediend.
  • Bediening met een schakelaar. Je kan een buismotor aansturen met een schakelaar. Dit is een kastje wat binnenshuis gemonteerd zit. Je zet de schakelaar handmatig aan of uit. Hierdoor open en sluit je het zonnescherm zonder dat er verder spierkracht bij komt kijken. De schakelaar is een systeem wat je het beste kan laten aanleggen door de monteur.
  • Bediening met een app. Een zonnescherm met een buismotor kan je ook via je mobiele telefoon aansturen. In dat geval kan je een zonnescherm via de wifi bedienen, dit kan zelfs vanaf een andere locatie waardoor je in een koel huis thuis komt.
  • Bediening met een Somfy zon/wind apparaat. Een zonnescherm met een buismotor kan via een Somfy zon/wind apparaat worden bediend. In dit geval koop je een zonnescherm met schakelaar en een sensor. Die meet of er zonkracht is. In dat geval zal het zonnescherm zich openen. Komt er wind bij, dan zal het zonnescherm zich sluiten om te voorkomen dat het beschadigt.

Als jij je naderhand bedenkt

Heb je een zonwering met handbediening aangeschaft, maar heb je na een paar keer bedienen toch spijt van die keuze, dan is dat in de meeste gevallen geen probleem. Een buismotor kan je namelijk achteraf alsnog (laten) monteren bij je zonnescherm. Zo heb je met een kleine bijbetaling toch het profijt van een elektrisch zonnescherm.

Kosten voor jouw project weten?

Benader dan zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!