De website www.buitenzonwering-info.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Garantie

Een zonnescherm is een kostbare aanschaf, daar is iedereen het over eens. Het is dan ook goed om van tevoren te kijken naar de garantie die je krijgt op je zonnescherm. Je hoopt immers niet dat er wat mis zal gaan met je zonnescherm maar wanneer het dan toch zo is, is het goed om te weten waar je aan toe bent. Je hebt er immers genoeg voor betaald.

Waarop heb je garantie

Wanneer je een zonnescherm koopt zullen de meeste leveranciers zeggen dat je garantie hebt. Het is echter goed om te kijken waarop die garantie betrekking heeft. Niet iedere zonweringsleverancier hanteert dezelfde voorwaarden in dit geval. De garantie kan je opsplitsen in twee categorie├źn:

  • Het mechanisme. Een garantie op het mechanisme houdt in dat het gaat over alles behalve het doek zelf. Je moet kijken naar de bediening van het zonnescherm. Dat kan een motor of een handbediening zijn.
  • Het doek. Een garantie op het doek heeft betrekking op verkleuring en scheuren van het doek. Verkleuring komt door de UV stralen waarmee het doek in aanraking komt. Het zal hier voor een aantal jaar tegen bestand zijn, maar daarna mag je verkleuring verwachten. Er is een gegarandeerd aantal jaren waarbinnen een doek niet mag verkleuren. Scheuren gaat over zwakke plekken in het doek. Binnen een aantal jaren heb je hier garantie op.

Waar is de garantie van afhankelijk?

Garantie is altijd afhankelijk van een aantal factoren. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Normaal huishoudelijk gebruik. Hier onder wordt verstaan dat er niet extreem veel kracht op bijvoorbeeld het bedieningssysteem wordt gezet, en dat er niet door je kinderen aan het zonnescherm wordt gehangen. Dit zijn uiteraard zaken waar de leverancier geen rekening mee kan houden bij de productie.
  • Professionele bevestiging. Het wordt altijd aangeraden om een zonnescherm te laten bevestigen door de leverancier. Deze weet precies welke procedures er moeten worden gevolgd. Bovendien weet de monteur exact aan welke eisen er moet worden voldaan bij de installatie. Ga je zelf aan het sleutelen, dan is er kans dat je fouten maakt bij de montage of bij het aanbrengen van de bediening. Daar gaat de leverancier natuurlijk geen garanties op geven.

Kosten voor jouw project weten?

Benader dan zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!