De website www.buitenzonwering-info.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Isoleren met zonwering

Niet alleen tegen de zon
Zonwering is een product wat je in nagenoeg ieder huishouden tegen komt. Het wordt aanvankelijk alleen gekocht om de zon tegen te houden, maar jij weet beter na het lezen van deze adviezen. We geven je een aantal goede redenen om vandaag te kiezen voor zonwering waar je het hele jaar door plezier van hebt. Zonwering is namelijk ook heel geschikt als isolatie methode.

Wat komt er door je ramen heen

Zonwering houdt de zon tegen die in de zomer door je ramen heen naar binnen schijnt. Het gevolg is dat het dan binnenshuis koeler blijft. Je zal echter in de wintermaanden ontdekken dat de warmte van binnenuit naar buiten trekt door je ramen heen. Dat is niet zo handig want daardoor blijft jouw cv ketel aardgas verstoken. Het is dan ook verstandig om in de wintermaanden een extra laag op jouw ramen te houden. Hierdoor kan de warmte niet naar buiten trekken. Dit kan natuurlijk niet met alle soorten zonwering.

Welke soorten zonwering hebben gelijk een isolerende werking?

Zonwering kan je gebruiken als isolatie, maar dat kan natuurlijk niet met alle soorten. Een zonnescherm leent zich hier niet voor. Je kan wel de volgende soorten gebruiken als zonwering:

  • Screens zijn een soort zonwering die heel strak van buiten tegen je kozijn aan zit. Ze zorgen voor een isolerende laag tussen je ramen en de buitenlucht. Die isolerende laag zorgt ervoor dat de warmte bij jou thuis niet naar buiten kan ontsnappen. Screens houden daarnaast de felle zon van de wintermaanden tegen. Ze dienen dan ook een dubbel doel.
  • Shutters worden vooral gebruikt omdat ze mooi zijn. Ze vormen echter ook een extra stevige barrière voor je ramen. Hierdoor blijft er, net zoals bij screens, een laag lucht tussen je raam en de shutters in staan. Optisch zijn ze niet alleen mooi, ze zijn ook het hele jaar door functioneel.
  • Wie echte alleskunners wil, schaft rolluiken aan. Rolluiken isoleren niet alleen de warmte. Ze zorgen er ook voor dat je rust hebt binnenshuis. Ze houden namelijk het geluid van buitenaf tegen waardoor je binnenshuis van je welverdiende privacy kan genieten.

Kosten voor jouw project weten?

Benader dan zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!