De website www.buitenzonwering-info.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Knikarmscherm

Zit je graag in de achtertuin op het terras als het mooi weer is? Zit je in de volle zon, dan is een parasol op het warmste moment van de dag geen overbodige luxe. Toch is er een makkelijkere manier om buiten op het terras te zitten, maar toch jezelf te beschermen tegen de felle of warme zon. Een knikarmscherm is een revolutionaire toevoeging voor ieder terras. Het systeem werkt hetzelfde als een uitvalscherm, maar kan dat grotere oppervlaktes bestrijken. Zo kan je plaatsnemen op een schaduwrijk en koel terras, wanneer je maar wilt. Aan een knikarmscherm zitten interessante voordelen. Ook geïnteresseerd? Lees dan snel verder.

Kostenopbouw knikarmscherm

Het knikarmscherm is één van de mogelijkheden voor buitenzonwering. Voor elk van deze buitenzonweringen geldt een vaste structuur voor de kostenopbouw. Vier factoren bepalen de prijs die je uiteindelijk gaat betalen voor de aanschaf én installatie van een knikarmscherm. Door tenminste 5 á 6 offertes aan te vragen, kan je op de totaalprijs al gauw tientallen euro’s besparen.

 • Materiaalkosten: 48% van de totaalprijs voor een knikarmscherm wordt bepaald door de materiaalkosten. Omdat dit een aanzienlijk aandeel is, kan je hier ook het beste op besparen door goed offertes te vergelijken.
 • Arbeidskosten: Deze kostenpost is voor 45% verantwoordelijk voor de eindprijs. Bedrijven hanteren verschillende (uur)tarieven onder deze kostenpost.
 • Afvoerkosten: Zijn vaak service van de zaak. Het opruimen van puin, rommel en gebruikt materiaal bepaalt 5% van de verwachte totaalprijs. Dit kan je overigens zelf ook prima doen en zo kun je functioneel geld besparen.
 • Voorrijkosten: Bepalen 2% van de totaalprijs, waarbij gezegd moet worden dat het vaak niet meer apart in rekening wordt gebracht, tenzij het installatiebedrijf ruim 25 kilometer moet rijden om bij je huis te komen. Soort kilometervergoeding.

Andere factoren die prijs beïnvloeden

Voor het knikarmsysteem bestaan nog andere specifieke factoren die de prijs kunnen beïnvloeden.

 • Omvang: Hoe lang en breed mag het knikarmscherm worden. Bij dit systeem bepaal je doorgaans per meter, dus de afmetingen bepalen de totaalprijs.
 • Bediening: De bediening van het knikarmscherm kan op vier manieren verlopen.
Type bediening Prijsindicatie
Handmatig €30
Elektrisch €175-€200
Zon-windautomaat €175-€225
Elektrisch + Afstandsbediening €250
 • Extra opties: Voor het knikarmscherm heb je diverse extra opties. Zo kiest men met een knikarmscherm vaak voor een cassette, dit is een beschermlaag die roest helpt voorkomen na de neerslag. Een dergelijke cassette kost je al gauw circa 200 euro extra. Ook extra muurstrips kunnen een optie zijn, omdat het knikarmscherm een vrij groot product.

De prijs

Het knikarmscherm is binnen de mogelijkheden van buitenzonwering één van de duurdere opties, maar dat laat zich ook blijken in comfort en een klasse uitstraling. In combinatie met de vorige tabel met bediening en wetende dat de montage tot 200 euro kost, kom je tot de volgende voorstelling van de totaalprijs:

Knikarmscherm €1.050 bij 5 meter breedte
Montage €200
Bediening €30 tot €250
Totaalprijs indicatie €1.450

Voordelen knikarmscherm

Het knikarmscherm biedt je als consument veel mooie voordelen. Zoals gezegd kan je tijdens de warmste dagen van het jaar heerlijk onder het knikarmscherm zitten. Dat kan zelfs tot in de late uurtjes, want het scherm zorgt er ook voor de warmte van overdag langer blijft hangen. Tevens kan het knikarmscherm bijna horizontaal worden opgehangen, waardoor het een grote oppervlakte kan voorzien van schaduw. De moderne en strakke look maakt het helemaal af! Enkele andere voordelen zijn:

 • Alle typen bediening zijn mogelijk (handmatig, elektrisch, zon-windautomaat, afstandsbediening)
 • Veel mogelijkheden voor breedte- en lengtematen, tot wel 6×6 meter
 • Veel ruimte onder scherm, omdat deze bijna geheel horizontaal hangt

Nadelen en garantie knikarmscherm

Het knikarmscherm heeft enkele kleine details die als nadeel kunnen worden opgevat. Zo is het knikarmscherm zeer modern, hetgeen bij uiterlijk oude huizen minder goed past. Daarnaast moet het doek van het knikarmscherm meermaals worden gereinigd. Laat je het knikarmscherm plaatsen door een gespecialiseerd bedrijf, dan heb je vijf jaar lang recht op fabrieksgarantie en service van het bedrijf. De garantie geldt voor gebreken in het materiaal die binnen vijf jaar plaatsvinden.

Bespaartips

 • Vraag tenminste 5 of 6 offertes aan en vergelijk goed
 • Opmeten van het oppervlak kan je zelf doen, bedrijven geven dit soms ook als service
 • Kwantumkorting: Wil je buurman ook een knikarmscherm? Dan kan je flink besparen

Kosten voor jouw project weten?

Benader dan zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!