De website www.buitenzonwering-info.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Buitenzonwering kopen

Voor de warme zomers
Het klimaat is aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en kenmerken zich met hittegolven. Je snapt dat het tijd is om je huis hier tegen te wapenen. De beste manier om dit te doen is de aanschaf van zonwering. Dit is er in twee typen; je hebt binnenzonwering en buitenzonwering. We zullen nu specifiek ingaan op de aanschaf van buitenzonwering.

Aandachtspunten voor buitenzonwering

Wanneer je buitenzonwering gaat kopen is het goed om een aantal aandachtspunten in je gedachten te houden. Het zal ervoor zorgen dat je optimaal gemak hebt van jouw zonwering.

  • Hoeveel ruimte heb je. Ga je zonwering voor buiten kopen, dan is het verstandig om te kijken hoeveel ruimte je hebt. Grenst de zonwering aan je tuin, dan heb je de ruimte. Je kan dan kiezen voor een zonnescherm waar je eventueel onder kan zitten. Grenst de zonwering echter aan de straatkant, dan heb je een zonwering nodig die geen ruimte inneemt. Je kan dan bijvoorbeeld denken aan screens of aan rolluiken.
  • Kies de juiste maat. Zonwering is iets wat rondom of boven je raam wordt bevestigd. Je zou niet willen dat de maat niet blijkt te passen wanneer de zonwering wordt geleverd. Om deze reden is het handig om de leverancier te vragen de zonwering in te komen meten. Het zal het bestelproces wellicht wat vertragen en het brengt misschien iets meer kosten met zich mee, maar het is het allemaal wel waard. Je krijgt zonwering die precies voldoet aan jouw eisen.
  • Instelbare lichtinval of niet. Zonwering kan je kopen met een instelbare lichtinval. Je bepaalt op die manier zelf hoeveel zon je nog in je huis wil hebben. Heb je de keuze uit helemaal open of helemaal dicht, dan ben je erg beperkt. Je hebt dan in de zomer een koel maar wel gelijk heel donker huis.
  • Zelf plaatsen of laten plaatsen. Zonwering kan je in principe zelf plaatsen. Je zal dan alleen wel behoorlijk wat kluservaring en goede assistentie nodig hebben. Een zonnescherm ophangen moet namelijk recht gebeuren en daarnaast moet het goed strak in de muur worden geschroefd. Twijfel je ook maar enigszins aan je eigen kluscapaciteiten; in dat geval is het verstandiger om de zonwering te laten plaatsen door de leverancier. Je weet dan zeker dat het goed gebeurt en dat je de volledige garantie op de werkzaamheden krijgt.

Kosten voor jouw project weten?

Benader dan zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!