De website www.buitenzonwering-info.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Prijzen rolluiken

Als woningbezitter stel je nogal wat eisen aan je wooncomfort. Logisch, want na een dag hard werken is het heerlijk om je in je eigen huis te kunnen terugtrekken voor de hoognodige rust. Wanneer je daarnaast wil genieten van een koel en goed verduisterd huis is de keuze voor rolluiken snel gemaakt. De tijd dat rolluiken alleen bij een winkel te vinden waren is voorbij. Het rolluik is ook steeds populairder bij normale huishoudens en dat is niet zonder reden.

Hoeveel ben je kwijt voor een rolluik?

Hoeveel je kwijt bent voor een rolluik hangt af van een aantal zaken. We geven eerst de prijs weer, en dan de factoren waar de prijs vanaf hangt.

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Een rolluik Per stuk, afhankelijk van breedte en uitvoering Tussen 150 en 1000 euro
Montage van een rolluik Per uur Tussen 45 en 60 euro

Welke uitvoeringen zijn er?

Bij een rolluik hoef je allang niet meer te denken aan alleen een RVS rolluik zoals je dat in een winkelstraat ziet. Er is voor een particuliere woning zoveel meer mogelijk. We hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet, beginnend met de goedkoopste uitvoering.

  • Een kunststof rolluik. De betaalbaarste rolluik uitvoering is van kunststof gemaakt. Dit is een rolluik wat in allerlei kleurstellingen leverbaar is. Je kan kiezen voor standaard wit of crème, maar ook voor een specifiekere RAL kleur. Het kunststof rolluik is gemakkelijk te bevestigen, waardoor je het eventueel zelf zou kunnen plaatsen. Wil je een rolluik op de bovenste verdieping van je huis hebben, dan is het een prachtige keuze. Een kunststof rolluik houdt vooral de zon tegen. Het is minder geschikt om als inbraak bescherming te gebruiken omdat het niet hufterproof is.
  • Een metalen rolluik. Een metalen of aluminium rolluik is de middenklasser onder de rolluiken. Het is een rolluik wat eveneens in heel veel kleurstellingen te leveren is. Het is goed om bij een leverancier te informeren voor mogelijke RAL kleuren. Het is wat lastiger te bevestigen door het gewicht. Je kan dit dan ook maar beter door de leverancier laten doen. Een metalen rolluik heeft als groot voordeel dat het de ultieme inbraak bescherming is. Daarnaast is het uitstekend zonwerend, warmte werend en geluidswerend.
  • Een houten rolluik. Een houten rolluik is ideaal voor wie graag naast een praktisch rolluik ook een origineel decoratief element aan zijn huis wil toevoegen. Een houten rolluik is vooral geschikt voor zonwering en het tegenhouden van geluid. Als inbraak bescherming is het minder geschikt. Houd in de gaten dat een houten rolluik bovendien moet worden onderhouden en geschilderd om de 5 a 7 jaar.

Zelf monteren of laten doen?

Een rolluik lijkt op het eerste oog eenvoudig te monteren. Schijn bedriegt in dit geval. Het is namelijk een feit dat het rolluik precies uitgelijnd moet worden met je raam. Je wil immers dat je hele raam wordt bedekt met rolluik. Daarnaast moet het loodrecht worden gemonteerd. Zeker wanneer je een wat zwaardere uitvoering hebt aangeschaft kan je hiervoor het beste de expertise van een monteur inschakelen.

Kosten voor jouw project weten?

Benader dan zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!