De website www.buitenzonwering-info.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Prijzen uitvalschermen

De zomers in ons land worden steeds extremer. De verwachting voor de komende jaren is dat er steeds meer zonuren bij zullen komen en dat de temperaturen zowel buitenshuis als binnenshuis hierdoor behoorlijk kunnen oplopen. Het is dan ook heel verstandig om je voorzorgsmaatregelen te treffen. Een belangrijke voorzorgsmaatregel is een zonnescherm aanschaffen. Prijsbewuste woningeigenaren kijken hiervoor bij de uitvalschermen. We keken voor je naar de prijzen van uitvalschermen.

Wat is een uitvalscherm?

Een uitvalscherm is een zonnescherm wat niet veel ruimte inneemt wanneer het is uitgedraaid. Het is een scherm waarbij de zijpoten in een frame geleid worden. Het rolt zich redelijk verticaal en tot heel laag uit over je raam. Daardoor is het een zonnescherm wat geschikt is om de zon tot de vroege avond tegen te houden. Je kan er echter niet onder zitten. Wil je dat wel, dan zal je een knikarmscherm moeten kopen.

Hoeveel betaal je voor een uitvalscherm?

We keken hoeveel je betaalt voor een uitvalscherm. We kwamen tot een aantal bevindingen.

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Een uitvalscherm Breedte 100 tot 400 cm, uitval tot 115 cm Vanaf 300 euro
Een uitvalscherm Breedte 100 tot 600 cm, uitval tot 150 cm Vanaf 340 euro
Een uitvalscherm Breedte 100 tot 800 cm, uitval tot 150 cm Vanaf 380 euro

Van welke factoren is de prijs afhankelijk?

Hoeveel je betaalt voor een uitvalscherm is afhankelijk van een aantal factoren. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Hoe breed is je uitvalscherm? Een uitvalscherm kan je kopen in diverse breedtes. Een uitvalscherm zal echter wat duurder worden wanneer het breder wordt dan een bepaalde bovengrens. De reden hiervan is dat de constructie in die gevallen steviger moet worden gemaakt om een veilige werking te waarborgen.
  • Hoe groot is de uitval? Een uitvalscherm komt in een bepaalde hoek van je raam te staan. De afstand van de uitval bepaalt voor een groot gedeelte de prijs. Reden hiervan is dat een grotere uitval een constructie met langere armen en ook een stevigere constructie vereist dan een kleine uitval.
  • Van welk materiaal is het uitvalscherm gemaakt? Je hebt bij een uitvalscherm vaak onbeperkt keuze uit materialen. Een uitvalscherm wat in een effen basic kleur stof is uitgevoerd zal minder kosten dan een uitvalscherm wat in een stof met een bepaald streeppatroon is uitgevoerd.
  • Welk bedieningssysteem wil je? Een uitvalscherm kan je bedienen met een handzwengel. Je krijgt er dan een losse zwengel of een trekbandsysteem bij waarmee je het uitvalscherm kan openen en sluiten. Je kan ook kiezen voor een uitvalscherm met een buismotor. Deze zit in het scherm verwerkt. Je bedient de buismotor met een bedieningskastje binnenshuis of met een app op je mobiele telefoon.

Kosten voor jouw project weten?

Benader dan zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!