De website www.buitenzonwering-info.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Prijzen zonnescherm

De zomers in ons land worden steeds grilliger. Felle periodes met hevige regen worden afgewisseld door periodes met felle zonneschijn. Het is zaak dat jij als woningbezitter je huis daarop aanpast. De ultieme manier om de zon te temperen op een zomerse dag is een zonnescherm. Niet alleen houd je daarmee de warmte buitenshuis; een mooi zonnescherm is tevens een verrijking van je huis. We keken voor jou naar de prijzen van diverse zonneschermen.

Zonneschermen in soorten en maten

Een zonnescherm is eigenlijk een verzamelnaam. Er zijn meerdere soorten zonneschermen verkrijgbaar. De functie is bij  allen hetzelfde, maar uiterlijk zien ze er anders uit. Ook de prijzen lopen uiteen. We geven een korte omschrijving van de drie soorten zonneschermen in volgorde van prijshoogte.

  • Het uitvalscherm. De goedkoopste onder de zonneschermen. Een uitvalscherm loopt redelijk kort voor je raam langs. Er zitten twee armen aan de zijkant die het scherm laten uitvallen. Je kan hier niet onder zitten.
  • Het knikarmscherm. De middenklasser. Een knikarmscherm neemt onder het uitrollen de vorm van een overkapping aan. De armen blijven aan de bovenkant waardoor je onder het scherm kan zitten.
  • De markies. De absolute bovenklasser. Een markies is een zonnescherm waar je niet onder kan zitten. Het zit bevestigd in een sierlijke cassette rondom je raam en loopt, ondersteund door baleinen, naar beneden.

Wat kost een zonnescherm?

Wat voor soort zonnescherm wil je afnemen? Hoe is de prijs berekend? Wat is de prijs per stuk?
Een uitvalscherm Per stuk, afhankelijk van breedte en materiaal Tussen 150 en 700 euro
Een knikarmscherm Per stuk, afhankelijk van breedte en materiaal Tussen 600 en 1100 euro
Een markies Per stuk, afhankelijk van breedte en materiaal Tussen 300 en 800 euro

 

Waar is de prijs van afhankelijk?

De prijs is afhankelijk van een aantal factoren. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Wat is de breedte van het raam? De breedte van je raam bepaalt voor het grootste gedeelte de prijs van je zonnescherm. Voor een smal raam is een smaller zonnescherm nodig. Bovendien hoeft de constructie minder verstevigd te worden dan bij een breder zonnescherm.
  • Heb je standaard ramen? Een raam in je huis kan in een standaard maat zijn uitgevoerd waardoor de leverancier zo uit voorraad kan leveren. Het kan echter ook zo zijn dat een raam speciaal op maat gemaakt is voor jouw huis. In dat geval zal de leverancier van het zonnescherm een zonnescherm op maat voor jouw raam moeten maken. Dit is uiteraard kostbaarder.
  • Hoe wordt het zonnescherm bediend? Een zonnescherm kan je op meerdere manieren bedienen. Je kan kiezen voor een bediening waarbij je een zwengel krijgt meegeleverd. Dat staat voor een handbediening van buitenaf. Je kan ook kiezen voor een trekband bediening. Dit houdt in dat het zonnescherm via een koord met de hand wordt bediend. Kies je voor een elektrische bediening, dan krijg je een bedieningskastje aan de binnenkant van je huis, of je bedient je zonnescherm via een app op je telefoon.

Kosten voor jouw project weten?

Benader dan zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!