De website www.buitenzonwering-info.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Raamluiken

Voor wie van een landelijk huis houdt
Je eigen huis is de plek die helemaal van jou is. Dat betekent dat jij je persoonlijke smaak kan doortrekken in alle details van je huis. Wanneer het aankomt op zonwering ben je dus niet aangewezen op de standaard keuzes. Wanneer jij geen rolgordijn wil tegen de zon maar liever wat landelijks hebt is de keuze voor raamluiken snel gemaakt.

Praktisch en besparend

Bij zonwering denk je niet gelijk aan iets wat je op den duur geld zal gaan besparen. Je geeft er immers op het moment zelf behoorlijk wat geld aan uit. Raamluiken zijn echter een zonwering die je op den duur wel geld besparen. Ze hebben namelijk een isolerende werking bij je huis waar jij de vruchten van plukt. Je zal in de zomer minder hoeven te ventileren en in de winter hoef je minder te stoken. De raamluiken houden namelijk in gesloten toestand de kou of warmte van buiten tegen. De warmte of juist koelte van binnen worden binnenshuis gehouden.

Raamluiken altijd maatwerk

Raamluiken zijn een vorm van raambekleding die je niet zomaar in de winkel kan kopen. De reden hiervan is dat het altijd maatwerk is. De maat van je ramen en gevel moet heel nauwkeurig worden opgemeten om tot een sluitend resultaat te komen. De leverancier moet dus altijd komen inmeten voordat hij aan de slag kan. Na de productie zal de leverancier de raamluiken ook komen monteren zodat jij een gegarandeerd veilig gebruik hebt van je raamluiken.

Raamluiken of shutters

Wanneer jij raamluiken wilt maar je liever niet in het donker zit binnenshuis is het een mogelijkheid om voor shutters te kiezen. Op deze manier kan je zelf de lichtinval in je huis regelen terwijl je shutters dicht zitten. Shutters zijn qua constructie iets kwetsbaarder dan raamluiken maar qua prijs ontloopt het elkaar niet veel. Een prijs vanaf 200 euro per vierkante meter is heel normaal.

Denk aan het onderhoud

Wanneer je raamluiken of shutters gaat kopen zal je er rekening mee moeten houden dat ze eens in de 5 a 7 jaar dienen te worden gezien van een nieuwe laag verf. Je zult ze moeten afschuren en vervolgens opnieuw moeten verven. Je kan ze dan wel gelijk in een nieuwe kleur afwerken waardoor je huis een heel nieuwe uitstraling krijgt.

Kosten voor jouw project weten?

Benader dan zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!