De website www.buitenzonwering-info.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Reparatie

Zonwering is een product wat je echt aanschaft om er een lange periode van te kunnen genieten. Het is dan ook heel vervelend om een jaar na het verlopen van je garantie te moeten concluderen dat je zonwering defect is en dat je het kan weggooien. Gelukkig kan veel zonwering worden gerepareerd waardoor je de levensduur kan verlengen.

Wat kan er gerepareerd worden

Bij zonwering kan in principe ieder onderdeel worden gerepareerd. Zeker bij A-merken zijn alle losse delen na te leveren door de leverancier. Je kan in dat geval zaken als een doek van een zonnescherm of een deel van het mechaniek laten vervangen waardoor je zonwering het weer als nieuw zal doen. Je zal moeten kijken de aanbevelingen van de leverancier. Kan je een onderdeel eenvoudig zelf vervangen of moet je dit door de monteur laten doen. Het is goed om hier niet op te bezuinigen.

Binnen of buiten de garantie

Wanneer zonwering kapot gaat is het altijd goed om te kijken of je nog garantie hebt. Op het doek van een zonwering heb je doorgaans een garantie tot één of twee jaar. Betreft de garantie echter het mechanisme van je zonwering, dan kan die garantie oplopen van wel 5 tot 10 jaar. Je hebt dan de fabrieksgarantie en aanvullende garantie die de producent jou geeft. Is de leverancier inmiddels failliet gegaan maar was deze aangesloten bij een keurmerk, dan kan je wellicht bij een andere leverancier die bij hetzelfde keurmerk hoorde terecht voor reparatie of garantie.

Waar je op moet letten

Reparatie van een zonwering zal de levensduur altijd verlengen. Toch is het goed om een aantal zaken in de gaten te houden wanneer jij je zonwering wil laten repareren.

  • Hoeveel kost het vervangende onderdeel. Een vervangend onderdeel wat moet worden na geleverd kan een kostenplaatje opleveren. Het is altijd goed om te kijken naar de prijs van een nieuwe zonwering en dat af te zetten tegen de kosten van een vervangend onderdeel. Is het prijsverschil heel minimaal, dan is het wellicht verstandig om de zonwering af te danken en toch een nieuwe aan te schaffen.
  • Informeer bij je verzekering. Is een zonwering defect gegaan door toedoen van iemand anders? Informeer dan bij je inboedel- of WA verzekering naar de mogelijkheid om de kosten te laten vergoeden door de verzekeraar.

Kosten voor jouw project weten?

Benader dan zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!