De website www.buitenzonwering-info.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Zonwering schoonmaken

Een zonwering is een kostbare aanschaf. Je verwacht er dan ook behoorlijk wat jaren mee te doen. Het is extra zuur wanneer je na een jaar of twee moet constateren dat je jouw zonwering kan weggooien omdat het doek lelijk is geworden. We geven je wat tips om je zonwering schoon te maken.

Hang het onder de dakgoot

Zonwering op de bovenste etages kan je heel gemakkelijk beschermen tegen vocht. Dit komt doorgaans via de cassette in je zonnescherm waarna je het niet meer weg krijgt. De beste methode om te voorkomen dat er vocht in de cassette van je zonnescherm komt is het ophangen van het zonnescherm onder een dakgoot. Die steekt vaak wat uit waardoor het als een bescherming functioneert.

De cassette schoonmaken

De cassette waar je zonnescherm in zit opgerold is doorgaans in een lichte kleur uitgevoerd. Je kan deze het beste eens in het seizoen schoon maken. Je verwijdert dan zogeheten groene aanslag oftewel algengroei. Je cassette blijft er stralend wit uit zien.

Rol je zonnescherm droog in

Het kan iedereen gebeuren. Er komt opeens een regenbui maar jouw zonnescherm hangt nog uit. In dat geval is het verstandig om het niet voor lange tijd ingerold te laten. Het vocht zit dan namelijk ingekapseld in de stof van je zonnescherm. Hierdoor zal je zonnescherm gaan schimmelen. Draai je het dan weer uit, dan ontdek je dat de stof bedorven is en dat je een nieuw zonnescherm moet gaan aanschaffen.

De stof reinigen

Een zonnescherm kan je reinigen of laten reinigen door de leverancier. Deze zal de stof chemisch behandelen waardoor deze weer een frisse uitstraling heeft. Het is een behandeling waar een prijskaartje aan vast zit, maar een nieuw zonnescherm is een grotere uitgave. Je zou ook een reinigingsmiddel voor bekleding kunnen gebruiken. Kijk dan wel eerst in een klein hoekje van het zonnescherm of de stof hier tegen kan.

De volant reinigen

Heeft jouw zonnescherm een zogeheten volant, dan hangt er een sierstrook voorop je zonnescherm. Die sierstrook zie je in principe altijd, ook wanneer het zonnescherm zit ingerold. De sierstrook kan je doorgaans loshalen en wassen of chemisch laten reinigen. Op die manier heb je altijd een mooi fris zonnescherm met een volant die luxe uitstraalt.

Kosten voor jouw project weten?

Benader dan zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!