De website www.buitenzonwering-info.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Shutters

Een speciaal type zonwering zijn de shutters. Over het algemeen wordt deze vorm van zonwering vooral binnen in huis gemonteerd, maar het is ook mogelijk om shutters aan de buitenkant van je huis te plaatsen. Shutters kan je zowel als zonwering voor buiten creëren, als ook voor decoratieve doeleinden. De shutters hebben een luxe en modern uiterlijk die voor elke woning een impuls zijn. Hoewel shutters voor buiten vrij zeldzaam zijn, gaan we toch de mogelijkheden en diverse prijzen bespreken.

Kostenopbouw

De totaalprijs voor aanschaf en installatie van shutters via een specialist bestaat uit vier vaste factoren.

 • Materiaalkosten: 48 Procent van de prijs. Hierop valt dus veel te besparen als je de tijd neemt om diverse offertes aan te vragen en vergelijken.
 • Arbeidskosten: Omvatten 45 procent van de totaalprijs. Dit zijn de uurtarieven die verschillende gespecialiseerde bedrijven rekenen voor de installatie van de shutters.
 • Afvoerkosten: Extra service in de vorm van het meenemen en opruimen van puin en gebruikte materialen. Hier kan je zelf echter ook voor zorgen (5 procent totaalprijs).
 • Voorrijkosten (2 procent): Bedrijven die verder dan circa 25 kilometer moeten rijden om bij je thuis te komen, kunnen in sommige gevallen een bepaalde kilometervergoeding in rekening brengen, dit is vaak 0,20 cent per kilometer.

Andere factoren die invloed hebben op de prijs van shutters

 • Materiaal: Shutters worden gemaakt van diverse materialen. Voor binnen shutters worden verschillende houtsoorten aangeboden. Buiten shutters maken vaak gebruik van aluminium of kunststof materiaal.
Materiaal Prijsindicatie shutter (1 tot 3m²)
Hout €125 tot €300
Aluminium €200 tot €450
Kunststof (polywood) €200 tot €650
Hardhout €300 tot €550
 • Montage: Deze kosten zijn afhankelijk van het aantal shutters dat wordt geïnstalleerd. Montage heeft als speciaal voordeel dat er veelal korting ontstaat naarmate er meerdere shutters worden geplaatst. Montage van buitenshutters op een hogere verdieping kosten doorgaans 25 tot 75 euro extra, omdat er gebruik moet worden gemaakt van een steiger. Daarnaast is meetservice mogelijk voor 30 tot 50 euro extra, maar dit kan je zelf ook verzorgen.
 • Bediening: De bediening van shutters is anders dan bij andere vormen van buitenzonwering. Over het algemeen bestaan twee soorten bediening.
Bedieningslat Lat in het midden van de shutter waarmee de lamellen kunnen worden gekanteld
Clearview-bediening

(center-tile bediening)

Subtiele stang aan de zijkant van de shutter, achter de lamellen. Wanneer je één van de lamellen een kant op tikt, zullen zodoende de andere lamellen mee bewegen

Prijsvoorbeelden shutters

Om je een goede indicatie te geven van de verschillende kosten die zijn verbonden aan de aanschaf van shutters, hebben we enkele voorbeelden samengesteld. Shutters zijn algemeen genomen één van de luxere opties binnen de buitenzonwering.

 • Voordeligste optie: Een shutter met een breedte van één meter. Het materiaal is goedkoop, maar toch stijlvol Lindehout. Inclusief montage ben je voor dit type shutter ongeveer 650 euro kwijt.
 • Luxe optie: Een shutter van hardhout en een fijne afwerking. Je pakt het meteen goed aan en gaat voor een breedte van 3 meter. Inclusief montage ben je dan circa 1.500 euro kwijt.
 • Reguliere optie: Een shutter voor een raam; dus 1,5 meter lang en 1 meter breed. Je kiest voor aluminium met een goede afwerking. Inclusief montage betaal je 900 euro.

Voordelen van shutters

 • Shutters zorgen voor een hogere waardering van je huis. Dat komt omdat shutters een moderne en luxe uitstraling geven aan zowel je gevel, als ook de binnenkant van je woning.
 • Algemene zonwering: Je kan shutters op diverse manieren instellen. Het is een ideale mogelijkheid voor zonwering, maar met behoud van lichtinval. Ook zijn er mooie natuurlijke typen shutters op de markt.
 • Koelend en isolerend: Shutters hebben een isolerende werking. Dat betekent dat je in de zomer een lekkere koele woning hebt, terwijl je in de winter de warmte in huis langer vast kunt houden. Dat scheelt behoorlijk op de energierekening.

Een mogelijk nadeel van shutters kan de aanschafprijs zijn. Shutters zijn in de markt van buitenzonwering één van de duurste opties. Bij een gespecialiseerd bedrijf krijg je op de shutters een fabrieksgarantie van 5 jaar.

Bespaartips op shutters

Er zijn enkele handige en simpele manieren om te besparen op de aanschafprijs voor shutters. Zo is het in ieder geval verstandig om meerdere offertes aan te vragen (het liefst 6), zodat je voldoende vergelijkingsmateriaal in huis haalt. Op die manier kan de beste voorwaarden afdwingen en dit kan je tientallen euro’s doen besparen. Tevens kan je gebruik maken van kwantumkorting, wanneer je bijvoorbeeld samen met je buurman besluit om shutters aan te schaffen.

Kosten voor jouw project weten?

Benader dan zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!