De website www.buitenzonwering-info.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Soorten zonwering

Wanneer je zonwering gaat aanschaffen kom je er in de winkel al snel achter dat er veel meer mogelijk was dan je in gedachten had. We hebben een aantal populaire keuzes voor je op een rijtje gezet.

Zonnescherm

Een zonwering aan de buitenkant van je huis koop je nog altijd vaak als zonnescherm. Wanneer je dit gaat doen heb je twee keuzes.

  • Wil jij een zonnescherm wat niet al teveel uitsteekt naar buiten, en waar je niet onder hoeft te zitten; dan is een uitvalscherm de beste keuze. Dit type zonnescherm is niet geschikt voor boven je terras, maar bijvoorbeeld wel voor ramen aan de zijkant en bovenkant van je huis. Ze houden de hele dag de zon tegen en steken tussen 1 en 1,5 meter uit vanaf je gevel gezien. Ze hebben twee armen aan de zijkant die in een rail geleiden.
  • Wil jij een zonnescherm waar je onder kan zitten in de zomer, dan kies je voor een knikarmscherm. Dit is een zonnescherm waarvan je zelf kan bepalen hoe breed en hoe diep het is. Een knikarmscherm is iets kwetsbaarder dan een uitvalscherm maar het geeft je ook wanneer je buiten zit beschutting.

Screens die weinig ruimt in nemen

Heb je een zonwering nodig die aan de buitenkant van je huis komt te zitten, dan zijn screens een heel mooi systeem. Screens kan je bevestigen zonder dat ze verder ruimte innemen aan de buitenkant. Je kan ze dus ook aan de straatkant laten plaatsen of in combinatie met een overkapping. Screens kan je ook kopen in combinatie met nieuwe kozijnen. Er hoeft in dat geval geen opbouw plaats te vinden. De kozijnen krijgen een extra rail aan de binnen of buitenkant waar de screens in komen te zitten.

Rolluiken voor wie meer wil

Wil jij zonwering die net wat meer comfort biedt, dan kan je kiezen voor rolluiken. Een rolluik houdt namelijk niet alleen de zon tegen. Het heeft tevens een geluiddempende werking. Straatgeluid wordt dus weg gefilterd. Naast dat alles geven rolluiken je huis een stukje extra veiligheid. Je kan het namelijk ook inzetten als middel om inbrekers af te schrikken. Rolluiken zijn te koop in de materialen kunststof, aluminium en hout. De kunststof uitvoering is het goedkoopste, de aluminium uitvoering is de middenklasser en hout is het duurste.

Kosten voor jouw project weten?

Benader dan zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!