De website www.buitenzonwering-info.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Terrasoverkapping

Van je tuin wil je het liefste het hele jaar door genieten. Dat is niet zo vreemd, want je hebt er onbeperkte vrijheid. Een eigen tuin is dan ook een rijk bezit. Helaas biedt ons klimaat hier niet altijd de gelegenheid voor. Een oplossing voor dit probleem is dan ook een terrasoverkapping. We hebben voor jou een aantal zaken op een rijtje gezet wanneer je een terrasoverkapping wil gaan aanschaffen.

Budget, standaard of luxe
Terrasoverkappingen zijn er in allerlei verschillende prijscategorieën. Je hebt een belangrijke keuze te maken wanneer het aankomt op de uitvoering. Je kan kiezen voor een aantal soorten.

  • Budget uitvoering. Een budget overkapping is de goedkoopste keuze. Je krijgt deze geleverd in het goedkoopste materiaal – doorgaans kunststof – en in de meest verkochte kleur. De afmetingen zijn confectiematen. Je bent dus beperkt tot een aantal uitvoeringen. Je zal een budget overkapping vaak zelf moeten opbouwen. Daar staat tegenover dat je er weinig voor hoeft neer te leggen.
  • Standaard uitvoering. Een standaard overkapping is de ideale middenklasser. Het materiaal zal kunststof of hout zijn, en qua kleur heb je een beperkte keuze. Vaak kan je kiezen voor antraciet of een wit-tint. De maten zijn vaak confectie maar ze bieden je iets meer vrijheid dan bij de budget uitvoering. Standaard overkappingen zijn er doorgaans ook in meerdere dieptematen. Je kan deze laten opbouwen door de leverancier tegen een meerprijs.
  • Luxe uitvoering. Wil jij iets meer luxe in je achtertuin, dan kies je de luxe uitvoering. Je kan deze kiezen in aluminium, hout of kunststof. Je hebt de keuze uit (nagenoeg) alle RAL kleuren. De maten zijn heel divers. Deze overkapping wordt namelijk op maat voor jou gemaakt. Het spreekt voor zich dat de luxe uitvoering voor je wordt opgebouwd. Vaak zit dit al bij de prijs inbegrepen.

Extraatjes bij je overkapping

Je kan je overkapping natuurlijk laten voorzien van een aantal extraatjes. Denk dan aan:

  • Je wil immers ook ’s avonds buiten kunnen zitten.
  • Zijwanden en eventueel verschuifbare glaswanden rondom. Voor een serre effect.
  • Geïntegreerde zonwering. Het kan behoorlijk broeierig worden onder een overkapping.
  • Speakers voor je muziekinstallatie. Draadloos genieten van je muziek in je achtertuin, wie wil dat nu niet.

Kosten voor jouw project weten?

Benader dan zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!