De website www.buitenzonwering-info.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Zonwering voor veranda

Je eigen veranda, het is de plek waar je zowel in de zomer als in de winter graag mag zitten. Het voelt als een weldaad om altijd een overkapping boven je te hebben. Toch heeft zo’n veranda ook een heel groot nadeel. Het is namelijk wanneer er een hittegolf is enorm warm onder je veranda. In die gevallen zou je willen dat je een zonwering hebt.

Gelukkig is dit mogelijk. We hebben een aantal mogelijkheden voor je opgezocht.

Screens als zonwering

Je veranda kan je eenvoudig en een gesloten ruimte veranderen door de aanschaf van screens. Dit zijn een soort rolgordijnen die in rails lopen die in je veranda verwerkt zitten. Deze screens kan je openen en sluiten tot een bepaalde hoogte. Hierdoor kan je buiten zitten terwijl de warmte en de zon buiten blijven. Screens kan je kopen in twee uitvoeringen.

  • Screens aan de binnenkant. Screens aan de binnenkant hebben een aantal voordelen. Ze zullen langer mooi blijven doordat ze minder snel vies worden. Je mag ze dus beschouwen als rolgordijnen voor je veranda. Ze hebben ook een nadeel. Ze nemen een deel van de leefruimte in je veranda weg. Je levert dus wel wat ruimte in.
  • Screens aan de buitenkant. Screens aan de buitenkant nemen geen leefruimte in. Daar staat tegenover dat ze wel sneller vies kunnen worden en dat het weer erin kan gaan zitten. Je bedient ze doorgaans op afstand.

Gordijnen als zonwering

Je kan er ook voor kiezen om je veranda – het als je huis – te voorzien van gordijnen. Die kan je kopen bij de leverancier van je veranda, maar je kan er ook voor kiezen om ze zelf te maken van weerbestendige stof. Je kan een dergelijke zonwering gelijk als bescherming tegen insecten gebruiken.

Een zonnescherm als zonwering

Had je al een zonnescherm hangen aan de kant waar je veranda moet komen, dan kan je dat verlaagd laten ophangen door de leverancier van de veranda. Op die manier heb je toch nog steeds plezier van je zonwering, in combinatie met je veranda. De leverancier van de veranda zal wel in de gaten houden dat je nog steeds voldoende hoogte houdt onder je zonwering. Je wil er immers wel veilig onderdoor kunnen lopen.

Kosten voor jouw project weten?

Benader dan zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!