De website www.buitenzonwering-info.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Zonneluifels

In de zomer kan het best warm zijn, zeker in combinatie met een hoge kracht van de zon. Om toch op een plezierige manier op je terras te kunnen zitten, is het verstandig om zonwering aan te schaffen. Eén van de mogelijkheden die je dan tegenkomt is een zonneluifel. Een zonneluifel is als het ware een combinatie van een parasol en knikarmscherm. Je kan met een zonneluifel verschillende kanten op, want dit product is zowel aan de gevel te installeren, als ook los verkrijgbaar. Lees hier meer over de interessante mogelijkheden en bijbehorende prijzen van zonneluifels.

Diverse mogelijkheden

Een zonneluifel valt in de categorie buitenzonwering. Veel mensen zijn op zoek naar bepaalde soort zonwering voor buiten, zeker op momenten dat het extreem warm is. Een zonneluifel heeft het grote voordeel dat het zowel los als vast aan het huis te gebruiken is. Je hebt het knikarmscherm, hetgeen een installatie is die vastzit aan de gevel van je huis. Daarnaast heb je nog een vrijstaande zonneluifel, die van stevig materiaal is. Tot slot heb je nog schaduwdoeken, deze hebben doorgaans een wat kleiner oppervlak en hebben hun eigen specificaties.

Prijzen voor een zonneluifel

Een zonneluifel is zoals gezegd op diverse manieren te interpreteren.

Type zonneluifel Breedte Prijsindicatie 
Knikarmscherm 5 meter €600 – €1.100
Vrijstaande zonneluifel 6 meter €1.000 – circa €2.000
Schaduwdoek (voordelig) 4-5 meter € 50 – € 200

Zoals in bovenstaande tabel is te zien, is het schaduwdoek de meest voordelige keuze als het gaat om zonneluifels. Echter dien je er bij schaduwdoeken wel rekening mee te houden, dat het materiaal in veel gevallen van mindere kwaliteit is. Zo is een regulier schaduwdoek niet waterdicht en laat het tevens wind door. Dit kan je echter ook als voordeel zien. De vrijstaande zonneluifels hebben een hoge aanschafprijs, maar de installatie kan je zelf verzorgen. Je hoeft hierdoor geen gespecialiseerd bedrijf in de armen te sluiten, waardoor je wel materiaalkosten hebt, maar geen arbeidskosten. Bij het knikarmscherm is het daarentegen wél nodig om de installatie te laten verzorgen door een gespecialiseerd bedrijf, omdat dit scherm aan de gevel van je huis komt te hangen.

Wat heeft nog meer invloed op de prijs?

Bovenstaande prijzen uit de tabel zijn de algemene prijzen. Er zijn nog aanvullende opties mogelijk die de prijs op positieve of negatieve wijze kunnen beïnvloeden.

  • Breedte en lengte: Voor de zonneluifels bestaan verschillende breedte- en lengtematen. Vaak is het zo dat de gemiddelde prijs daalt, naarmate de breedte en lengte toenemen.
  • Bediening: Niet bij elke zonneluifel zit een apart systeem voor de bediening. In de meest uitgeklede vorm bedien je een zonneluifel handmatig. In het geval van een knikarmscherm kan je echter ook kiezen voor elektrische bediening of automatische bediening door een zon-windautomaat.
  • Materiaal doek: Een zonneluifel maakt in alle gevallen gebruik van een speciaal doek, welke vaak van polyester of zonacryl is. Speciale materialen die een zonwerende functie goed aankunnen. Een polyester doek kost per 150 centimeter ongeveer 15 euro. Voor zonacryl geldt een iets lagere prijs van 10 euro per 150 centimeter. Daarnaast zijn beide materialen in diverse kleuren aanwezig.
  • Extra opties: Er zijn nog enkele aanverwante producten die je kunt nemen bij de zonneluifel. Dit komt dan op de rekening als een meerprijs.
Volant: Extra schaduwrand en zonwering aan het einde van het doek €30
Muurstrips: Voor een zwakke muur, bij een knikarmscherm €80
Cassette: Anti-roest laag op het uitvalscherm €200

Voordelen zonneluifel

Een interessant voordeel van de zonneluifel is de doorloophoogte. De luifel kan bijna horizontaal worden afgesteld, zodat je nog genoeg ruimte op je terras overhoudt om te lopen. Daarnaast is de zonneluifel los en vast van je huis te gebruiken en dat betekent dat je meerdere terrassen kunt voorzien van zonwering. Daarnaast hebben zonneluifels een zomerse en moderne look.

Nadelen zonneluifel

Een zonneluifel is in de aanschaf niet altijd even goedkoop. Voor sommige mensen kan bij deze vorm van zonwering de aanschafprijs een struikelblok zijn. Daarnaast heeft een zonneluifel vaak behoefte aan reiniging.

Kosten besparen

Om het struikelblok van de aanschafprijs weg te nemen, zijn er enkele simpele manieren om vooraf al te besparen. De belangrijkste heeft betrekking op offertes aanvragen. Vraag vooraf altijd meerdere offertes aan, tenminste 6. Zo kan je goed vergelijken en een goede optie uitkiezen die past bij je budget. Door goed te vergelijken kan je in sommige gevallen tot wel 30 of 40% besparen op de aanschaf.

Kosten voor jouw project weten?

Benader dan zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!