De website www.buitenzonwering-info.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Zonnescherm plaatsen

Een zonnescherm kies je meestal met zorg uit. Het is een redelijk prijzige aanschaf, en je hoopt er dan ook lange tijd plezier van te hebben. Wanneer je in de winkel een zonnescherm hebt gekocht wil je er dan ook graag zo snel mogelijk gebruik van maken. Het is goed om je dan te beseffen wat je gaat doen; ga je het zonnescherm zelf plaatsen of laat je dit doen. Zelf doen houdt in dat je in je buitenmuur moet gaan boren om het zonnescherm te bevestigen. Dit is van redelijk zwaar materiaal gemaakt dus het is niet een klus die je zomaar in je eentje uitvoert.

Tips voor zelf plaatsen

Ga je een zonnescherm zelf plaatsen, houd dan de volgende tips in gedachten.

  • Werk niet alleen. Een zonnescherm moet je altijd met meerdere personen tegelijk ophangen. Je zal samen met iemand anders de ladder op moeten, ieder aan één kant, om het scherm op zijn plek te hangen.
  • Inspecteer je muur. Weet van welk materiaal je muur is gemaakt. In een muur van baksteen kan je zonder al teveel moeite boren en een zonnescherm ophangen. Heeft jouw muur echter een isolerende pleisterlaag, dan is een chemische bevestiging noodzakelijk. Dit is iets wat je beter kan uitbesteden.
  • Loop de bediening goed na. Een zonnescherm wat je met een motor bedient doet een beroep op je elektrotechnische vaardigheden. Heb je die niet? Laat het dan aan een professional over.

Het plaatsen uitbesteden

Zie jij het plaatsen van een zonnescherm niet zitten; in dat geval is het een beter idee om het plaatsen uit te besteden. Je kan er in dat geval het beste voor kiezen om een alles in één pakket met de leverancier af te spreken. Deze levert in dat geval het zonnescherm bij je af en laat het door de montageploeg bij jou plaatsen. Je weet dan zeker dat het goed gebeurt en geniet de volle garantie op het zonnescherm en de werkzaamheden.

Het kan zijn dat je zonneschermen in dit geval wat later aankomen; de montageploeg zal doorgaans zelf de zonneschermen meenemen naar jouw huis toe. Wanneer zij de eerstkomende weken geen tijd hebben zal je daarop moeten wachten.

Kosten voor jouw project weten?

Benader dan zonweringbedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!